Αυτοτέλεια Μουσείου Καλεμκερή

Δεκέμβριος 2023

🔸Στην καρδιά ενός εποχικά μεταβαλλόμενου κόσμου, το “Μουσείο Φωτογραφίας Χρήστος Καλεμκερής του Δήμου Καλαμαριάς” αποτελεί πηγή πολιτιστικής δύναμης και αντοχής. Η πρόσφατη, ιστορική απόφαση για την εξαίρεσή του από την κατάργηση όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, βάσει του Ν. 5056/2023, επιβεβαιώνει την αξία του στον εθνικό πλέον πολιτιστικό χάρτη.

🔸Ανάμεσα σε εκατοντάδες οργανισμούς, το Μουσείο Καλεμκερή ξεχωρίζει ως κρίσιμος φορέας για τη διατήρηση και ενίσχυση της τοπικής και εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στον πολιτισμό και στην προαγωγή της φωτογραφικής τέχνης.

🔸Το Μουσείο Φωτογραφίας, διατηρώντας ακλόνητη την πολιτιστική του ταυτότητα, ανεξάρτητο από ρυθμιστικές ή και πολιτικές επιδράσεις, παραμένει πιστό και σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς συμβάλλοντας στην προώθηση της πολιτιστικής τους ανάπτυξης.

🔸Εκφράζουμε ολόψυχα τις ευχαριστίες μας στον υπεύθυνο υπουργό, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για την αναγνώριση και επιλογή “εξαίρεσης” του φορέα μας, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Ιωάννη Δαρδαμανελη για την άρτια συνεργασία μας και την καταλυτική συμβολή του, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για την ομόφωνη στήριξη τους, την κα Χρύσα Αράπογλου για την αποφασιστικότητα και δέσμευση της να συνεχίσει τη στήριξη αυτή, τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη σημαντική προσπάθεια μας για αυτοτέλεια.

Ο Πολιτισμός Ενώνει!

🔸Η αναγνώριση αυτή είναι μόνο η αρχή! Για την επίτευξη υψηλών στόχων και αποτελεσμάτων απαιτείται σκληρή δουλειά, πολιτική βούληση, έμπρακτη στήριξη και ένα σταθερό και σαφές Όραμα:

Η Καλαμαριά να γίνει πόλος παγκόσμιου πολιτισμού!

Σας ευχαριστούμε για την αδιάλειπτη υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος ΔΣ

Παύλος Καλεμκερής